Делници: 13:30 - 19:00

Какво е Бондинг?

Бондингът е дентален метод, използван за корекция на различни проблеми като промяна на формата, цвета, отчупване или пукнатини на зъбите. Процедурата включва добавяне на фотополимер към здравите зъбни структури, който се укрепва върху зъбите с помощта на специално лепило или ‘бонд’. Няма нужда от допълнително задържане на материала чрез механични или други средства.

Кога се прилага бондинг?

Бондингът е техника, която често се прилага при корекция на предните зъби, но може да бъде ефективна и за коригиране на различни други зъбни проблеми, включително:

Ремонтиране на счупени, разбити режещи ръбове или други дефекти, причинени от износване на зъбната тъкан или в следствие на нещастни случаи.

Промяна на цвета на един или повече зъби, маскиране на тъмни или бели петна от вътрешен характер.

Поправка на пропорциите, формата и ориентацията на зъбите за по-естествен вид на усмивката.

Намаляване или затваряне на разстоянията между зъбите.

Модифициране на формата на зъбите.
Удължаване на режещите ръбове на зъбите.

Какво включва процедурата бондинг?

Бондингът представлява подходяща техника при пациенти, които искат за променят усмивката, формата на зъбите си или цвета значително. Но също така и пациенти, които не искат значително промяна на формата или цвета на зъбите си. Тази процедура е идеална и за млади пациенти заради своята минимална инвазивност, която често изисква само лека корекция на повърхността на естествения зъб. 

Стъпки за удължаване живота на материала:

Ако фотополимерът стане зацапан с времето или поради липса на съответното поддържане, може да се направи повторно полиране, за да се възстанови бляска на зъба.

Зъболекар в град Пловдив слуша и записва

Колко струва?

Поради многобройните дентални проблеми, които бондингът е в състояние да коригира, цената може да бъде определена само след консултация. Можете да уговорите час за консултация, като натиснете бутона по-долу.

Меню
Намерете ни на картата

Free

Consultation

Etiam non nunc convallis,
egestas est vel, fermentum leo. Lorem ipsum do